Acasă » General » 10 motive pentru a fi elev la Minulescu!

10 motive pentru a fi elev la Minulescu!

Reclame
 1. 50 de ani de tradiție și succes!

Pentru C.N.I.M., anul 2013 a marcat aniversarea a 50 de ani de prezenţă în elita şcolii româneşti, 50 de ani cu succese la olimpiade sau examene şi, mai ales, 50 de generaţii de elevi pregătiţi pentru viaţă.

 1. Viitorul tău contează!

Absolvind Colegiul Național „Ion Minulescu” ai garanția că vei avea un loc la o instituție de învățământ superior, atât din țară, cât și din străinătate. Ca liceu cu profil teoretic, Minulescu îți oferă diversitate, de aici te poți orienta către toate domeniile existente pe piață. Absolvenţii noştri sunt apreciaţi şi respectaţi; în fiecare an C.N.I.M. trimite reprezentanți de seamă la universități din Germania, Austria, Marea Britanie sau Statele Unite.

 1. Calitatea învăţământului asigurată de o echipă de profesori de elită!

Avem cei mai buni profesori și de aceea și cele mai bune rezultate, pe plan local, județean și  național. Profesorii bine pregătiți, alături de elevii serioși și devotați, creează echipa perfectă. Profesorii buni explică. Profesorii superiori demonstrează. Profesorii Colegiului Naţional  „Ion Minulescu” ne inspiră.

Calităţile elevilor liceului nostru sunt cultivate de profesori bine pregătiți, care știu să conducă tânărul spre performanţă şi care pot comunica eficient cu elevii, astfel încât talentul acestora, oricare ar fi el, să nu se irosească, ci să fie valorificat. Rezultatul? O pregătire de bază solidă, confirmată prin clasarea pe primul loc ca procent de promovabilitate la examenul de bacalaureat din anul 2012, cu peste 10 procente mai mult decât oricare alt liceu din Slatina.

 1. Colegiul Naţional  „Ion Minulescu” înseamnă performanţă

An de an, elevii C.N. „Ion Minulescu” s-au remarcat în toate competițiile naționale și internaționale, la toate domeniile de studiu. Ne mândrim cu olimpicii noștri la matematică, fizică, chimie sau biologie, la limba și literatura română, la latină, germană, engleză, franceză, la istorie, geografie, informatică, economie, psihologie sau logică. Aproape 100 de elevi ai C.N.I.M. au reprezentat judeţul Olt la olimpiadele naţionale în ultimii 4 ani, dintre care 26 doar în acest an. În plus, C.N.I.M. a câștigat anul acesta Olimpiada Liceelor pentru a patra oară şi a doua oară consecutiv. Am demonstrat încă o dată că Minulescu este cel mai bun, la toate capitolele vieţii şcolare, fie că vorbim despre disciplinele de învăţământ, despre probele sportive, despre abilităţile practice sau artistice sau despre activitatea de voluntariat.

 1. Infrastructura școlară este bine dezvoltată

Liceul este dotat cu laboratoare de fizică, chimie, biologie, toate renovate recent și trei laboratoare  de informatică, fiecare din acestea având toate dotările necesare. Sala și terenul de sport inaugurat de puțin timp corespund nevoilor elevilor. Școala dispune și de o tablă inteligentă cu ajutorul căreia orele de curs sunt mai plăcute, dar și de o stație radio. vezi detalii

 1. Colegiul Naţional  „Ion Minulescu” este o şcoală europeană

Colegiul Naţional  “Ion Minulescu”, deţine din anul 2009, certificatul de Şcoală Europeană, atribuit de Ministerul Educaţiei. De 13 ani, liceul nostru derulează proiecte europene, numărul proiectelor şi numărul elevilor implicaţi în acestea crescând cu fiecare an ce trece. Calitatea de elev al colegiului nostru a oferit unui număr de peste 250 de tineri oportunitatea să efectueze peste 30 de vizite în ţările partenere.  Numai în ultima lună am avut parte de vizita a două delegații de elevi din străinătate, prima fiind a elevilor germani din Duderstadt în cadrul proiectului MinuFeld, iar a doua a elevilor spanioli din Insulele Canare în cadrul proiectului Jeunnes Acteurs, Jeunnes Cinéastes. vezi detalii

 1. Activitățile extrașcolare şi de voluntariat

Liceul nu înseamnă doar şcoală. Liceul înseamnă şi acţiuni pentru comunitate, voluntariat, baluri, Halloween, Valentine’s Day, evenimente, spectacole, concursuri şi experienţe nemaipomenite. C.N. „Ion Minulescu” și-a promovat întotdeauna valorile în societate și a știut cum să creeze o legătură strânsă între elevi, dascăli şi societate prin intermediul acestor activități. Anul acesta, în cadrul probei de voluntariat a Olimpiadei Liceelor, C.N.I.M. a renovat şi recondiţionat sala de mese şi sălile de preparat mâncarea din cadrul Căminului de Bătrâni din Slatina.

 1. Autocunoașterea şi crearea modelelor

Ca elev la Minulescu poţi descoperi ce îţi place cu adevărat; ai posibilitatea de a experimenta diverse lucruri şi de a-ţi crea o idee despre cum va arăta viitorul sub îndrumarea domnilor profesori. Am cunoscut persoane cu o experiență vastă, gata să o împărtășească cu noi în scopul de a ne deschide ochii spre formarea unei personalităţi puternice şi într-un timp relativ scurt ne-au devenit modele demne de urmat.

 1. Orientarea profesională a elevilor

Colegiul Naţional Ion Minulescu ajută elevul să îşi aleagă drumul corect în viaţă, să îşi descopere domeniul de activitate care le reflectă personalitatea. Parteneriatele cu universităţile din ţară oferă elevilor posibilitatea de a alege  în cunoştinţă de cauză drumul unui tânăr absolvent către un viitor strălucit.

 1. Colegiul Naţional „Ion Minulescu” este o mare familie

Aici orice problemă este ca şi rezolvată, profesorii te sprijină și te încurajează în orice activitate pe care vrei să o desfășori, predomină spiritul de echipă, iar Consiliul Școlar al Elevilor este întotdeauna alături de tine. Profesorii noştri sunt gata mereu să ne ajute, să ne conducă spre atingerea potenţialului. Elevului nu îi va fi frică să pună întrebări, va afla mai multe şi se va simţi atras de fiecare materie. Profesorii noştri îşi depăşesc condiţia de dascăli, ne sunt deschizători de drumuri.

Reclame

Un comentariu

 1. revueadmin spune:

  Multumim elevilor :

  Evelina Madularu – X B
  Andrada Butoi – X I
  Ioana Dima – IX A
  Alexandra Cirnaru – IX A
  Claudia Predoana – XI G

  Care au contribuit la realizarea acestui articol reprezentativ pentru liceul nostru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: